INNEHÅLLSDEKLARATION

Chicken McNuggets, 6-pack

Chicken McNuggets, 6-pack

Våra goda Chicken McNugget's består alltid av kycklingbröstfilé med en krispig gyllenbrun panering.

Chicken McNuggets

Ingredienser:

Kycklingfilé (46%), vatten, mjöl (vete, majs), vegetabiliska oljor (solros, raps), grovmalt vete, modifierad stärkelse, vetestärkelse, salt, vetegluten, arom (innehåller vete), bakpulver: difosfat; natriumkarbonat; kalciumfosfat, svartpeppar, socker, selleri, kryddextrakt (innehåller selleri), glukossirap.

Allergiinformation:

Gluten, Selleri

McDonald’s allergiinformation baseras endast på ren råvarufakta. För information om beredning, kontakta ansvarig arbetsledare.

Näringsvärde
Energi (kJ)1178
Energi (kcal)280
Protein (g)18
Kolhyd. (g)19
Varav sockerarter (g)0
Fett (g)15
Varav mättat fett (g)2
Fibrer (g)2
Salt (g)1.3
Portion (ca g)112

Råvarornas ingrediensförteckning baseras på information från våra leverantörer. Allergiguiden uppdateras regelbundet och gäller endast för produkter på McDonald’s i Sverige.

Vi som restaurang kan aldrig garantera att maten är helt fri från allergener eftersom maten kan ”smittas” av allergen. Det kallas kontamination. Men vi kan berätta vad maten innehåller och hur vi arbetar för att förhindra spridning, dvs. vad vi gör för att hålla isär och för att hålla rent.

För en detaljerad beskrivning av tillagningen av just din produkt fråga personalen på restaurangen.

Fråga varje gång du besöker oss för vara säker på att du får den information om den senast uppdaterade rutin. Det är just du som är expert på din allergi och/eller överkänslighet och därför också expert på vad du behöver svar på för att kunna ta ett informerat beslut.

För mer information om födoämnesallergier:

Astma- och Allergiförbundet

Livsmedelsverket

bild Astma och Allergiförbundet